فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 26، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه تقیان، مریم ذوالفقاری صفحات 1-8
    مقدمه
    ابستاتین یک پپتید ضد اشتها است. مطالعات نشان می دهد که ابستاتین در تعادل انرژی و تغییرات وزن بدن نقش دارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته تمرین هوازی بر میزان ابستاتین سرم در زنان چاق می باشد.
    روش کار
    تعداد 20 زن داوطلب چاق با میانگین سن 81/6±35 سال، شاخص توده بدن 67/3±81/35 کیلوگرم بر متر مربع، درصد چربی 02/4±98/43 درصد و نسبت کمر به دور لگن 05/0±03/1 به طور تصادفی به دو گروه تجربی (10n=) و گروه کنترل (10n=) تقسیم شدند. برنامه گروه تجربی شامل 12 هفته تمرینات هوازی با استفاده از تردمیل به صورت سه جلسه در هفته بود. شدت تمرین از 65-60 درصد حداکثر ضربان قلب به مدت 20-15 دقیقه شروع و به 85-80 درصد ضربان قلب به مدت 50-45 دقیقه ختم شد. ترکیبات بدنی، مقادیر سرمی گلوکز، انسولین و ابستاتین در هر دو گروه قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. شاخص مقاومت به انسولین با مدل HOMA-IR محاسبه شد. به منظور مقایسه درون گروهی از آزمون آماری T زوجی و به منظور مقایسه بین گروهی از آزمون آماری T مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد پس از 12 هفته تمرینات هوازی، وزن، درصد چربی، نسبت دور کمر به دور باسن، شاخص توده بدن در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معناداری دارند (05/0>P). کاهش میزان سرمی انسولین و شاخص مقاومت به انسولین در گروه تجربی معنا دار بود، اما مقادیر ابستاتین و گلوکز تغییر معناداری نشان ندادند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    انجام تمرین هوازی به مدت 12 هفته موجب تغییر معنادار مقدار ابستاتین پلاسما نشد، ولی در ترکیبات بدن و مقاومت به انسولین کاهش معناداری مشاهده شد. بنابراین به نظر می رسد ابستاتین تاثیری در کاهش وزن ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، چاقی، زنان، مقاومت به انسولین
  • حجت الله کریمی جشنی، لاله نوین*، محمد پوراحمدی صفحات 9-16
    مقدمه

    گلیفوزیت علف کشی است با سمیت زیاد که بیشتر به نام رانداپ شناخته می شود و معمولا به عنوان نمک ایزوپروپیل آمین فرموله شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثراحتمالی گلیفوزیت بر بافت کلیه موش صحرایی ماده بود.

    روش کار

    تعداد 50 سر موش صحرایی ماده بطور تصادفی به 5 گروه کنترل، شم و گروه های تجربی 1 و2 و3 تقسیم شدند. سه گروه تجربی1،2و3، علف کش گلیفوزیت را به ترتیب و به مقدار 50، 100، 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، روزانه یک بار و به مدت 14 روز و به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. سپس موش ها بیهوش و کلیه های ان ها از بدن خارج و وزن گردید. مقاطع بافتی تهیه و با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند. میزان نیتروژن اوره، اسیداوریک و کراتنین خون اندازه گیری شد.

    نتایج

    قطر لوله پروکسیمال در گروه 2و3، نسبت به گروه کنترل و شم و قطر لوله دیستال در گروه 2 نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری یافته بود.. میزان نیتروژن اوره، اسیداوریک و کراتنین خون درگروه های تجربی افزایش یافت. تغییرات بافتی دیگر شامل ارتشاح لنفوسیتی، پرخون شدن بافت کلیه وتخریب سلولی درگروه 3 نسبت گروه های 1و2 بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    گلیفوزیت سبب التهاب و صدمه به بافت کلیه می شود. لذا به هنگام بکارگیری این علف کش، باید احتیاط لازم به عمل اید.

    کلیدواژگان: گلیفوزیت، کلیه، موش صحرایی
  • ساره سعادت، کاوس صلح جو، اکبر کاظمی، جلال مردانه صفحات 17-23
    مقدمه و هدف
    با افزایش بروز انواع عفونت های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس به ویژه سویه های مقاوم به متی سیلین (MRSA)، استفاده از آنتی بیوتیک های موثری همچون کلیندامایسین و اریترومایسین، به منظور درمان عفونت های سیستمیک و موضعی ایجاد شونده توسط این ارگانیسم را بیشتر کرده است. با این حال، نگرانی از احتمال ظهور مقاومت به کلیندامایسین در طی درمان، برخی از پزشکان را از تجویز آن دلسرد می کند. هدف از این مطالعه شناسایی مقاومت القایی کلیندامایسین در ایزوله های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین بود.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی-توصیفی تعداد 100 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه های بالینی از آزمایشگاه های بیمارستانهای شهید فقیهی، نمازی و MRI شیراز جداسازی و پس از انجام تستهای میکروبیولوژیکی و بیوشیمیایی مورد تایید نهایی قرار گرفتند. پس از شناسایی سویه های مقاوم به متی سیلین به روش دیسک دیفیوژن، شناسایی سویه های دارای مقاومت القایی به کلیندامایسین به کمک آزمون D-zone Test مطابق با دستورالعمل سازمان استانداردهای بالینی و آزمایشگاهی (CLSI) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تست حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که از 100 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس، 44 نمونه (44%) به متی سیلین مقاوم بودند و میزان مقاومت به اریترومایسین و کلیندامایسین به ترتیب 46% و 51% بود. بر اساس نتایج آزمون D-zone test، 10 ایزوله (10%)، دارای مقاومت القایی به کلیندامایسین بودند(8 ایزوله فنوتیپ Dو 2 ایزوله فنوتیپ D+). بطوریکه از این 10 ایزوله، 8 ایزوله مقاوم به متی سیلین و 2 ایزوله حساس به متی سیلین بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که انجام این آزمون در آزمایشگاه های بالینی با هدف شناسایی مقاومت القایی به کلیندامایسین، و گزارش آن به پزشک به منظور عدم تجویز همزمان این دو آنتی بیوتیک در درمان عفونتهای ناشی از سویه های با مقاومت القایی نسبت به کلیندامایسین و جایگزین نمودن رژیم درمانی مناسب دارای اهمیت فراوانی می باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت القایی کلیندامایسین، D، zone Test
  • اسحق رحیمیان بوگر، مهدی قدرتی میرکوهی صفحات 25-33
    مقدمه
    آشفتگی خواب یکی از مسائل روانی- اجتماعی دانشجویان است که به نوبه می تواند بر زندگی آنان اثرات آسیب رسان داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی نقش عوامل فردی، روانی- اجتماعی و فشردگی برنامه تحصیلی در آشفتگی خواب دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی انجام گرفت.
    روش کار
    طی یک مطالعه توصیفی مقطعی، از میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان تعداد 132 مرد و 169 زن به شیوه در دسترس انتخاب شدند و مقیاس اضطراب بک، مقیاس چندبعدی استرس متراکم، پرسشنامه سنجش کلی خواب، پرسشنامه علایم خواب پیتسبورگ و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی را تکمیل کردند. داده ها به کمک همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین اضطراب، استرس و فشردگی برنامه تحصیلی با آشفتگی کلی خواب و شدت علایم آن رابطه ی مثبت و معنادار بدست آمد (001/0P<). همچنین، اضطراب، استرس و فشردگی برنامه تحصیلی نقش معناداری در پیش بینی آشفتگی کلی خواب و شدت علایم آن داشت (001/0>p). سن، مقطع تحصیلی و جنسیت سهم معناداری در پیش بینی آشفتگی کلی خواب و شدت علایم آن نداشتند (05/0
    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، آشفتگی خواب، دانشجویان
  • مسعود قانعی، رضا صحرایی صفحات 35-41
    مقدمه
    تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی از عوارض شایع بعد از عمل جراحی است. بیشتر داروهای ضد استفراغ مورد استفاده باعث جلوگیری از تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی می شوند ولی دارای اثرات نام مطلوب می باشند.هدف از این مطالعه انتخاب بهترین دارو است.
    روش کار
    در یک مطالعه دوسوکور (Double Blind)و آینده نگر 250بیمار که از لحاظ وضعیت فیزیکی نمره یک و دو را داشتند و قرار بود تحت عمل جراحی کاتاراکت (Cataract)قرار گیرند را به صورت اتفاقی در پنج گروه قرار دادیم. قبل از القای بیهوشیInduction))به صورت اتفاقی یکی از داروهای وریدی دگزامتازون(Dexamethasone)- اوندانسترون(Ondansetron)– متوکلوپرامید(Metoclopromide)-هیوسین (Hyosine)و دارونما(Placebo)دریافت کردند. تعداد دفعات استفراغ در 24 ساعته بعد از عمل را یادداشت نمودیم.
    نتایج
    تعداد استفراغ در 24 ساعت بعد از عمل در گروه دگزامتازون 10% در گروه متوکلروپرامید 8% در گروه هیوسین 3/12% در گروه اندانسترون 6% و در گروه شاهد 2/27% بود.
    نتیجه گیری
    از لحاظ وقوع استفراغ تفاوت بین پنج دارو بعد از عمل جراحی کاتاراکت مشاهد شد. که در بین گروه های مورد مطالعه اوندانسترون موثرترین داروی بکار رفته درپیشگیری ازاستفراغ بعدازعمل بود.
    کلیدواژگان: دگزامتازون، هیوسین، متوکلوپرامید، اوندانسترون ودارونما
  • سمانه معتمد جهرمی، وحید حمایت خواه جهرمی، حبیب الله جوهری، حسین کارگر جهرمی صفحات 43-51
    مقدمه
    استفاده از تخمه کدو به عنوان یک داروی انرژی زا و تقویت کننده قوای جنسی در طب سنتی رایج است. با توجه به در دسترس نبودن شواهد علمی کافی در خصوص میزان تاثیر این ماده بر اووژنژ و محور هورمونی هیپوفیز تخمدان این تحقیق طراحی و اجرا گردید.
    روش کار
    در این تحقیق تجربی 30 سر موش صحرایی ماده نابالغ از نژاد ویستار(محدوده ی وزنی 100-80گرم و سن سه هفتگی) انتخاب وبه طور تصادفی به 5 گروه6 تایی: سه گروه تجربی، کنترل و شم تقسیم شدند. به گروه های تجربی عصاره (با دوز های 200،100،50 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره هیدروالکلی تخمه کدو تنبل)به مدت 21روز متوالی به صورت درون صفاقی تزریق شد. یک روز بعد از آخرین تزریق خونگیری از موشها جهت بررسی هورمون های جنسی به عمل آمد و تخمدان آنها نیز برای مطالعات بافت شناسی برداشته شد.
    یافته ها
    تزریق عصاره هیدرو الکلی تخمه کدو تنبل به طور معنی داری باعث افزایش میانگین سرمی هورمون های FSH(هورمون محرک فولیکولی)، استروژن و پروژسترون در گروه هایی تجربی نسبت به گروه شم و کنترل گردید(05/0p<). تعداد فولیکول های ثانویه در گروه تجربی نسبت به گروه شم و کنترل افزایش معنی داری را نشان داد(05/0p<). وزن بدن و وزن تخمدان چپ در گروه های تجربی، افزایش یافت(05/0p<) ولی تغییر معنی داری در پارامتر های دیگر مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    تزریق عصاره هیدرو الکلی تخمه کدو باعث تغییرات معنی دار در روند اووژنز و میزان هورمونهای جنسی استروژن و پروژسترون و هورمون محرک فولیکولی می شود.
    کلیدواژگان: عصاره تخمه کدو تنبل، اووژنز، LH(هورمون لوتئینی)، هورمون محرک فولیکولی، پروژسترون، استروژن
  • سعید پاسبان نوقابی، آرش حمزه ای، سید حسین ناظمی، حسین کامران بیلندی صفحات 53-59
    مقدمه
    بی حسی نخاعی روش انتخابی بیهوشی برای سزارین است. یکی از مهمترین دلایل امتناع از این روش کمردرد می باشد. پژوهش حاضر جهت بررسی عوامل مرتبط با بروز کمردرد بعد از سوراخ شدن دورا در جراحی سزارین انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی تحلیلی، بر روی200 بیمار40-20 ساله کاندید سزارین تحت بی حسی نخاعی با وضعیت فیزیکی یک واورژانس یک انجمن متخصصین بیهوشی آمریکا(American Society of Anesthesiologists) در 12 ماه صورت پذیرفت. روش بی حسی در حالت نشسته و با سوزن شماره ی 25 یکبار مصرف با 75 میلی گرم لیدوکایئن 5 درصد و 25 میکروگرم فنتانیل انجام شد. بیماران در 24 ساعت اول(مصاحبه حضوری) بعد از جراحی و هفته اول(بصورت تلفنی) از لحاظ بروز کمردرد مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بروز کمر درد در 24ساعت اول5% و در هفته اول بعد از بی حسی نخاعی 5/9% بود. فاکتورهای سن و انجام بی حسی نخاعی در فضاهای پایین تر، وجود تهوع و استفراغ، سردرد بعد از سوراخ شدن دورا و بالا آمدن سطح بی حسی نخاعی با بروز کمردرد در 24 ساعت اول و نیز سن و بروز تهوع و استفراغ با ایجاد کمردرد در هفته اول ارتباط معنا دار داشت(05/0 P<).
    بحث و نتیجه گیری
    میزان بروز کمردرد پایین بود، لذا می توان با ارائه این نتایج به جراحان زنان و بیماران، آنها را به انتخاب روش بی حسی نخاعی تشویق نمود.
    کلیدواژگان: سزارین، بی حسی نخاعی، کمردرد
  • اشرف کاظمی، مینا همایونی، فخری صبوحی صفحات 59-65
    مقدمه
    خونریزی های غیر طبیعی رحم از مشکلات شایع زنان در سنین باروری است و درمان آن می تواند کیفیت زندگی زنان را ارتقاء ببخشد؛ اما ویژگی ها و عوارض هر یک از روش های درمانی با خود و وابسته به بستر فرهنگی جامعه ممکن است کیفیت زندگی را متاثر سازند لذا هدف مطالعه حاضر مقایسه کیفیت زندگی در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی در دو گروه درمان هورمونی و هیسترکتومی بوده است.
    روش کار
    در این تحقیق مقایسه ایی کیفیت زندگی در 54 زن تحت درمان هیسترکتومی و 54 زن تحت درمان هورمونی در سنین باروری به دلیل خونریزی های غیر طبیعی رحم، در مراکز درمانی منتخب شهر اصفهان انجام شده است. خونریزی شدید غیر قابل کنترل، ابتلا به بیماری های سیستمیک، برداشته شدن تخمدان ها، یائسگی زودرس و تمایل به بارداری، استفاده از داروهای گیاهی و یا سایر داروهای غیر هورمونی از معیارهای عدم ورود به مطالعه بود. روش نمونه گیری طبقه بندی نسبتی تصادفی و ابزار اندازه گیری کیفیت زندگی پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بود که شش ماه پس از شروع درمان تکمیل می شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین کیفیت زندگی در کل و در ابعاد سلامت جسمی و روانی در گروه درمان هورمونی به شکل معنی دار و مستقل از سن، وضعیت تحصیلات و درآمد ماهیانه بیش از گروه درمانی هیسترکتومی بود(p<0.05)؛ اما در بعد سلامت اجتماعی کیفیت زندگی دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد کیفیت زندگی زنان در ابعاد جسمی و روانی به دنبال درمان هورمونی بهتر از هیسترکتومی است
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، خونریزی غیر طبیعی رحمی، هیسترکتومی، هورمون درمانی
|
  • F. Taghian, M. Zolfaghari Pages 1-8
    Introduction
    Obestatin، an anti-hunger peptide، plays an important role in energy balance and body weight. The Aim of this study was to assess the effect of a 12 week aerobic exercise programon the obestatin level in obese women.
    Materials And Methods
    Twenty obese volunteer women (age 35±6. 81y، body mass index 35. 8±3. 67 Kg/m2، fat percent 43. 98±4. 02% and waist-hip ratio 1. 03±0. 05 (means±SD) were randomly divided into two equal groups، experience (n=10) and control (n=10). Aerobic training program was performed three sessions per week during 12 weeks using treadmill (start with 60-65% heart rate max/15-20 min، final with 80-85% heart rate max/ 45-50 min). Body composition، glucose، insulin and obestatin level were measured in the two groups before and after the intervention. Insulin resistance index (HOMA-IR) was measured by calculating the relevant equation. For inter- group comparison، paired t-test and for between group comparison independent-t test were used (significance level P<0. 05).
    Result
    The results showed that after a 12-week treatment of aerobic exercises، weight، fat percentage، WHR، and BMI in the experimental group were significantly decreased (P<0. 05). It was also revealed that insulin and insulin resistance in the experimental group was significant. The important point was that the glucose level and obestatin did not show any significant changes (P<0. 05).
    Conclusion
    The result showed that 12 week aerobic exercise did not change the plasma obestatin levels significantly; however، body composition and insulin resistance were significantly reduced. It seems that obestatin has no effect on weight loss.
    Keywords: Aerobic Exercises, Obesity, Women, Insulin Resistance
  • H. Karimi Jashni, L. Novin, M. Poorahmadi Pages 9-16
    Introduction

    Glyphosate is herbicide with high toxicity، that is more commonly known as ''Roundup'' and is formulated as isopropylamine salt. The aim of this study was to investigate the possible effects of herbicide glyphosate on renal tissue of female rats.

    Materials And Methods

    50 female rats were randomly divided into 5 groups as control، sham and 1، 2، 3 experimental groups. Three experimental groups 1،2 and 3 received 50، 100 and 200 mg/ kg body weight daily for 14 days (respectively) intraperitoneally glyphosate. Then، rats were anesthetized and the kidneys were removed and weighted. tissue section prepared and studied by light microscope. Urea nitrogen، uric acid and creatinine in blood Was measured.

    Results

    Proximal tubule diameter in groups 2 and 3 compared to sham and control groups and distal tubule diameter in group 2 compared to control group were significantly increased. Urea nitrogen، uric acid and creatinine levels Increased in Experimental Groups. Other tissue changes such as lymphocytic infiltration، Becoming congested of kidney and renal cells damage in the experimental group3 was harder than the groups 1 and 2.

    Conclusion

    Glyphosate is caused inflammation and damage to the renal tissue. So handling this herbicide must be with caution.

    Keywords: Glyphosate, Kidney, Rat
  • S. Saadat, K. Solhjoo, A. Kazemi, J. Mardaneh Pages 17-23
    Introduction&
    Objective
    The increasing incidence of infections caused by strains of Staphylococcus aureus، especially methicillin-resistant (MRSA)، the use of effective antibiotics such as clindamycin and erythromycin has increased for treatment of systemic and local infections caused by this organism. However، concern over the possibility of emergence of clindamycin resistance during therapy has discouraged some clinicians from prescribing that agent. The aim of this study was to identify the induced clindamycin resistance in clinical isolates of methicillin-resistant Staphylococcus aureus.
    Material and Methods
    In this cross-sectional study 100 S. aureus strains isolated from clinical specimens were collected from laboratories of Shiraze (Shahid Faghihi، Namazi and MRI) hospitals. Re-identification of isolates was performed by conventional microbiological and biochemical testes. Methicillin resistant strains were selected by disc diffusion method and inducible clindamycin resistances in these strains were identified with D-zone Test.
    Results
    The susceptibility testing result showed that 44 isolates (44%) of 100 Staphylococcus aureus samples، were resistant to methicillin. Forty-six percent of isolates were resistant to erythromycin and 51% were resistant to clindamycin. Ten isolates (10%) were as induced clindamycin resistances based on D-zone test (8 isolates D phenotype، 2 isolates D+ phenotype)، in those 8 isolates were MRSA and 2 isolates were MSSA.
    Conclusion
    The results showed that performance of D-zone test in clinical laboratories for identification of induced clindamycin resistance and the report of results to the physician for prescribing of these two antibiotics for treatment of infections caused by inducible clindamycin resistance strains and replace with the appropriate treatment regimen is very important.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Inducible Clindamycin Resistance, D, zone Test
  • I. Rahimian Boogar, M. Ghodrati Mirkouhi Pages 25-33
    Introduction
    Sleep disruption is one of the psychosocial issues in college students that in turn may effects on their lives in a harmful way. This study examines the role of individual، psychosocial factors and intensive scholastic schedule in disrupted sleep patterns among medical and paramedical students.
    Materials And Methods
    In cross-sectional descriptive study، among students of Semnan University of Medical Sciences، 132 males and 169 females selected by convenience sampling and they complete the Beck Anxiety Inventory، Multidimensional Acculturative Stress Scale، Global Sleep Assessment Questionnaire، Pittsburgh Sleep Symptom Questionnaire and Demographical characteristics Questionnaire. Data was analyzed by correlation and stepwise multiple regression.
    Results
    There was a significantly positive relationship among anxiety، stress and intensive scholastic schedule with global sleep disruption and related symptom severity (P<0. 001). In addition، anxiety، stress and intensive scholastic schedule has significant role on prediction of global sleep disruption and related symptom severity (P<0/001). Age، grade، and gender do not significant role on prediction of global sleep disruption and related symptom severity (P>0/05).
    Conclusion
    In order to fighting with the effects of Anxiety، stress and intensive scholastic schedule on sleep health of college students، it is suggested that college students are supplied with psychological education on how to manage anxiety، stress and intensive scholastic schedule before occurrence of their harmful outcomes in sleep health.
    Keywords: Stress, Anxiety, Sleep disruption, College students
  • M. Ghaneei, R. Sahraei Pages 35-41
    Introduction
    Postoperative nausea and vomiting (PONV) complicates the lives of patients Most of antiemetic drugs used، prevent ponv after surgery، but have undesirabale adverse effects، such as excessive sedation، hypotension، dysphoria and extrapyramidal symptoms. The aim of this study is selection of the best drugs.
    Methods
    In a prospective double blinded trial، 250 patients with ASA class I، II undergoing general anesthesia for cataract surgery، were assigned randomly in five groups. Before the induction of anesthesia، the patients received in randomized manner Metoclopramide، Dexamethasone، Hyoscine، or Ondansetron and plasibo. Vomiting episodes were recorded during 24 hours after surgery.
    Result
    The incidence of vomiting was 10% for Dexamethasone، 8% for Metoclopramide، 6% for Ondansetron and 12. 3% for Hyoscine and 27. 2% for plasibo group.
    Conclusion
    The incidence of vomiting has a significant difference between the five drugs was observed after cataract surgery. Ondansetron was most effective between them in the prevention of post operative vomiting. ofcourse; other drugs use in this operation; too
    Keywords: Ondansetron – Dexamethasone – Metoclopramide – Hyoscine – Placebo
  • S. Motamed Jahromi, V. Hemayatkhah Jahromi, H. Johari, H. Kargar Jahromi Pages 43-51
    Review: Effect of hydroalcoholic extract of pumpkin seeds’ assessment on start of oogenesis and Change of hormone-pituitary-ovarian axis in immature rats.
    Background
    Pumpkin Seed have been used in traditional medicine as a drug for improving sextual function and vigor. We did not find sufficient scientific evidence to support it. The present study was designed to evaluate of effect of hydroalcoholic extract of pumpkin seeds’ assessment on hormone-pituitary-ovarian axis and oogenesis in immature rats.
    Methods
    In this experimental study، we used 30 immature female Wistar rats (weight range 100 to 80 g and 35-30 day olds) were randomly selected and divided them into five groups of six; three experimental groups، control and sham groups. Extract the experimental groups (200،100،50 mg/ kg dose of pumpkin seed extract) was injected intraperitoneally for 21 consecutive days. One day after the last injection، blood was taken from rats to investigate the sex hormones and their ovaries were removed for histological studies.
    Results
    The results showed significantly increased the mean serum FSH، estrogen and progesterone in experimental groups compared to the sham and control (P <0. 05). Secondary follicles in the experimental group compared to the sham and control groups showed a significant increase (P<0. 05). Body weight and weight of the right and left ovaries in the experimental group increased (P <0. 05). Amongst the other parameters، no significant differences were observed in all groups.
    Conclusions
    Injection of hydroalcoholic extract of pumpkin seeds could significantly be effective on oogenesis and concentration of FSH، estrogen and progesterone hormones
    Keywords: Pumpkin seed extract, oogenesis, LH, FSH, estrogen, progesterone
  • S. Pasban Noghabi, A. Hamzei, H. Nazemi, H. Kamran Bilandy Pages 53-59
    Introduction
    Spinal anesthesia is an optional method for cesarean section. One main reason for the decline of this method is backache. This study has been done to investigate the associated factors with post dural puncture backache in cesarean section.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was carried out on 200 patients، 20-40 years old، who were candidates for Cesarean section under spinal anesthesia. Patients physical statues of American Society of Anesthesiologists was I and EI in 12 months. Procedures were performed in sitting position، with a disposable 25-gauge needle، 75 mg Lidocaine 5% and 25 micrograms Fentanyl. The patients were followed up for incidence of backache in the first 24 hours and the first week after spinal anesthesia.
    Results
    Incidence of backache in the first 24 hours was 5% and in the first week after spinal anesthesia it was 9. 5%. There was a significant relationship between age، dural puncture in lower space، high spinal anesthesia، nausea and vomiting and backache in the first 24 hours. Moreover there was a significant relationship between age، nausea & vomiting and backache in the first week after spinal anesthesia (P<0. 05).
    Conclusion
    Incidence of backache was low. Therefore these results can be offered to gynecologists and patients to choose spinal anesthesia for cesarean section.
    Keywords: Cesarean Section, Spinal Anesthesia, Backache
  • Kazemi A., M Homayoni, F. Sabohi Pages 59-65
    Introduction
    Abnormal uterine bleeding (AUB) is a common disorder in reproductive age in women and treatment of it can promote the quality of life in women، but characterizes and side effects of each therapeutic methods based on cultural context of society may affect the quality of life. Therefore، the objective of this study was comparison of quality of life in physical، emotional and social dimensions in two groups of women with hysterectomy and hormonal therapy.
    Method
    In this comparative study quality of life in 54 women with hysterectomy and 54 women with hormonal therapy in reproductive age due to AUB in selected clinical centers in Isfahan was compared. Non-controllable uterine bleeding، systemic disease، oophorectomy، premature menopause، tend to have pregnancy، using of herbal or non-hormonal drugs were failure to log in criteria. Random classification sampling was used. The data collection tool was the standard questionnaire of quality of life which was completed six month after treatment.
    Results
    Findings showed that mean scores of quality of life in total and in physical and emotional dimensions in hormonal therapy were higher than the hysterectomy group significantly (p<0. 05)، but the mean scores of quality of life in social dimension in study groups was no different.
    Discussion
    The findings showed that quality of life in physical and emotional dimensions followed by hormonal therapy are better than hysterectomy.
    Keywords: quality of life, abnormal uterine bleeding, hysterectomy, hormonal therapy